top of page

Verzorg je huid van binnen én van buiten

Bijgewerkt op: 30 apr. 2023

Wist je dat huidirritatie erger kan worden door stress? Je staat er misschien niet bij stil maar iedereen kent wel de momenten dat we doorgaan terwijl de toerenteller het rode gedeelte aantikt. Blijven we -tegen ons beter weten in - te lang in die roller coaster van ingebakken gewoontes hangen dan kan stress het gevolg zijn. En stress zorgt gegarandeerd voor versnelde afbraak van collageen.


Geen paniek wij hoeven het wiel gelukkig niet opnieuw uit te vinden als het gaat om zoeken naar balans. Er zijn verschillende manieren om erachter te komen welke factoren je in des balans brengen. Tja, en daarna moet je gaan uitvinden wat je met dat resultaat kan gaan doen om de nodige so called 'new habbits' aan te nemen die de kwaliteit van jouw dag moet verbeteren. Maar wat ongetwijfelt in dit New Age tijdperk past zijn de eeuwen oude filosofieën of leefwijzen waarbij de nadruk ligt op ontwikkeling van de persoonlijke innerlijke ervaring.


Jij kan dit ook!

Wij beseffen dat ook emoties, hormonen en gewoontes irritaties en roodheid kunnen triggeren. Deze prikkels kan je soms in betere banen leiden door ze te bestuderen en te begrijpen. Een passend onderdeel hierbij is een Oosterse filosofie dat Chōwa wordt genoemd.


Chōwa is Pure Care

Chōwa is een Oosterse filosofie over leefwijze en legt een manier van leven uit die in balans met jezelf, anderen en de wereld om je heen. De natuur is perfect zoals ze is. Wij, mensen, zijn een deel van een groter geheel: de natuur. Bij L’ANNON™ geloven wij dat de sleutel tot aanzienlijke verbetering van de huidconditie en de upgrade van de natuurlijke schoonheid wordt bereikt door het terugvallen op de basisprincipes (leer van het leven). De natuurlijke producten van L’ANNON™ Pure Care helpen jou hierbij. Zoek en vind de balans die voor jou werkt.


“Uplift the Natural state of your Skin”

De huid is prima in staat om zichzelf te genezen en te herstellen. Maar wanneer er interne factoren een rol beginnen te spelen (stress, hormonen) kan de gezondheid van de huid en de herstelprocessen worden beïnvloed.


Je hebt zelf ook iets te zeggen

Kijk naar de ingebakken vaste dag-routine en gewoontes die schreeuwen om verandering. Kijk naar de veranderingen die je net hebt ingevoerd of onderhevig aan bent en die een side-effect veroorzaken. Dat kan zijn:


Tips veranderingen in je dagelijkse routine:

·(Ont)spannings momenten (zoek naar de pieken en dalen en begrijp deze)

·(Nieuwe) (drukke) baan/studie – dagschema

·Voedingspatroon

·Verandering in je slaapritme of

·Verander je beauty-routine die niet effectief is


Externe factoren die je huidbalans verstoren kunnen zijn:

·Zon UV-schade

·Kou, wind, verwarming

·Nieuw wasmiddel/parfum

·Hygiëne (algemeen, detox)


Let op bij het verzorgen van je huid:

·Over ex foliëren (o.a face brush, wattenschijfjes, bij voorkeur vermijden)

·Te veel peeling (verschillende vormen van AHA/BHA of chemische peeling)

·Niet de juiste of overslaan voedende serum, serum olie of moisturizers

·Reiniging met krachtige ingrediënten (bv sulfaten)


Hoe reageert de huid dan vaak?

·Onverwachte allergie reactie van de huid

·Gevoelig voor bepaalde ingrediënten

·Uitslag, droge huid, de huid is niet meer egaal


Hoe herken je een geïrriteerde huid

·Geïrriteerd

·Rood

·Opgezwollen

·Strak en droog

·Prikkelend gevoel

·Reactief

·Schilfers

·Ruw en een ongelijkmatige textuur

·Diepe lijnen/expressie rimpeltjes


Lifestyle – L’ANNON™ Pure Care

Behandel je leefstijl. Misschien is het makkelijkste om te beginnen met het kijken naar je voeding. Eet of drink (smoothies) voldoende groenten en fruit. Creëer rust in je dagritme, ‘verzet een (privé)afspraak in die ene week als het voor je gevoel net te veel is.

Vermijd discussies waar je eigenlijke geen deel van uitmaakt of deel van uit wilt maken. Het is jouw keuze. Dit soort acties zorgen ervoor dat je meer gaat zorgen voor je geest. Kies een activiteit die je ontspanning brengt. Meditatie of yoga in een ruimte waar jij je prettig voelt, wandelen in de natuur of kies een sport/hobby.


Natuurlijke ondersteuning

Amber Drops Hydra Lock serum olie is ontwikkeld om de (gevoelige) huidconditie te

ondersteunen, de huid te verzorgen, te kalmeren en herstellen. Het serum is geschikt

als dag- & nachtverzorging. Het wordt goed opgenomen, ruikt heerlijk en verstopt de poriën niet.


De producten van L'ANNON™ worden samengesteld met de meest effectieve biologische ingrediënten gewonnen uit vruchten en zaden die de natuur te bieden heeft. De verschillende van nature aanwezige antioxidanten, vitamines en actieven dragen bij aan het herstelvermogen van de huidbarrière waardoor de natuurlijke glow weer zichtbaar wordt.


Amber Drops Hydra Lock is verrijkt met natuurlijke werkzame ingrediënten o.a. de revolutionaire Sytenol® A (anti aging) ingrediënt waarmee de tekenen van huidveroudering doelgericht worden aangepakt en de huidelasticiteit toeneemt.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief en bestel Amber Drops Hydra Lock op www.l-annon.com


#Blog- Verzorg je huid van binnen én van buiten -Balans-Comments