top of page

(Onbekende) Wondermiddelen tegen huidveroudering

We kunnen deze blog wijden aan hoe uniek de Annona Muricata is en dat verschillende wetenschappelijke onderzoeken aantonen dat de vrucht een positieve bijdrage kan leveren aan de lichamelijke en geestelijke welgesteldheid.


Maar hiervoor kunnen we je ook verwijzen naar de gepubliceerde artikelen op internet bijvoorbeeld op sciencedirect.com en American National Library of Medicine. Wij van L’ANNON™ juichen het toe om jezelf in te lezen over deze bijzondere holistische fruitsoort afkomstig uit de mystieke Amazonegebied.


Goedgekeurd

Voor ons in het bijzonder is het belangrijk dat de Europese verordening (RVO) het gebruik van Annona Muricata in cosmetica heeft goedgekeurd. Met deze welbevinden kunnen wij de veiligheid en bijzonderheden van het gebruik van dit fruitsoort extra benadrukken.


Annona Muricata a.k.a. Zuurzak

De Annona Muricata ofwel de zuurzak is een vrucht die decennialang gebruikt wordt door de oude bevolkingen in Zuid-Amerika om verschillende aandoeningen te verhelpen. Zowel de vrucht als de elementen van de boom worden gebruikt om verschillende interne- als externe kwaaltjes te behandelen.


Wat wij bij L’ANNON™ extra interessant vinden is de aanwezige en bewezen hoge gehalten aan antioxidanten, mineralen en aminozuren. De extra’s die de Annona Muricata met zich meedraagt zijn de Antiseptische eigenschappen en de aanwezige Saponinnen (anti-bacterieel). In deze blog zullen we zo kort en duidelijk mogelijk uitleggen wat deze bestanddelen doen voor de huid.


Vitamines en mineralen op je huid

Antioxidanten hebben veel voordelen als het aankomt op huidverzorging. Je kunt er dan ook nooit te veel van hebben! Ze beschermen je huid tegen vrije radicalen en helpen de negatieve gevolgen van blauw licht op je huid te herstellen, ze verstevigen en maken je huid stralend en verminderen zichtbaar rimpels.


Zo kunnen sommige antioxidanten aanmaak van nieuwe huidcellen of collageen bevorderen. Ook verbeteren ze de elasticiteit van de huid en kunnen ze de vorming van rimpels uitstellen. Vooral vitamine A, E en lycopeen zijn belangrijk voor de huid.


Antioxidanten werken het beste als er meerdere gecombineerd zijn in een product; dan versterken ze elkaars werking. Zoek dus een product waar meer dan één antioxidant in zit. Een bekende en succesvolle combinatie is die van vitamine E (Tocopherol) en vitamine C (Ascorbic natriumsulfaat).


L’ANNON™ Amber Drops Hydra Lock vervuld deze wens ;) De Annona Muricata olie alleen bevat de volgende vitamines: A, B1 B2, B12 C en E. A.k.a. zuurzak is tevens een van de weinige plantaardige bronnen van vitamine B12.


Mineralen in Annona Muricata en wat het doet voor de huid

Als je jezelf tegen blauw licht wil beschermen zoek dan naar zonnefilters die ingrediënten bevatten die daadwerkelijk kunnen beschermen tegen blauw licht, met name ijzeroxide. IJzeroxide absorbeert effectief licht. Dit kan anti aging van de huid ondersteunen.


Zink ondersteunt het herstellend vermogen van je huid, omdat het bijdraagt aan het proces van cel vernieuwing. Omdat het een antioxidant is zorgt het ervoor dat cellen beschermd worden tegen vrije radicalen, die mogelijk schadelijk zijn voor je huid.


Calcium is belangrijk voor de vitaliteit van de huid en geeft haar als het ware een boost. Tevens versterkt het de huidbarrière van de rijpere huid die – naarmate je leeftijd stijgt – steeds dunner wordt


Fosfor wordt ook gebruikt voor de vorming van collageen en in die zin is fosfor dus van invloed op een gezonde huid want ons bindweefsel bevat collageen. Fosfor heeft calcium en vitamine D nodig om zijn werking te kunnen doen.


Kalium is onder andere een uitblinker in het regelen van de vochtbalans in je cellen. Voor een gezonde huid hebben je cellen dus, zowel van binnenin als van buitenaf, voldoende kalium nodig. Met zijn dorstlessende eigenschap is kalium aanwezig in vele gezichtsmaskers.


Magnesium in voeding, of via crèmes en oliën, stimuleert namelijk de huidvernieuwing. Het wordt daarom gezien als een natuurlijke anti aging: het geeft de huidcellen energie, met als resultaat een gezonde teint en een verzachting van fijne lijntjes.


Aminozuren

Van nature zijn aminozuren al aanwezig in je huid. Ze hydrateren en zorgen voor een gezonde, soepele en veerkrachtige huid. Het zijn de bouwstenen van peptiden en eiwitten en elk aminozuur heeft een specifieke taak in de huidverzorging. Ze helpen het natuurlijke afweersysteem en verminderen tekenen van huidveroudering.


Saponinnen en antiseptische eigenschappen

Antibacterieel, reinigend, kalmerend voor de huid. In bijzonder in de warmere periodes ook effectief bij muggensteken, uitslag, roodheid en schrale huid.


Acetoginine

Zorgt voor anti (micro)bacteriële eigenschappen.


Zuurzak wordt al lang gebruikt voor zijn gevarieerde fytonutriëntenprofiel en bevat meer dan 200 actieve verbindingen. Dit extract is rijk aan de antioxidanten Galluszuur, Chlorogeenzuur, Hydroxybenzoëzuur, Protocateïnezuur, die bekend staan om hun anti-aging voordelen door het opruimen van vrije radicalen. Zuurzak is ook bekend om acetogeninen, een verbinding die zich richt op ongezonde cellen en helpt bij het vermenigvuldigen van gezonde cellen.


Ons conclusie

Het is niet verbazingwekkend dat verschillende elementen van de zuurzak (vrucht, bladeren, zaden en schors) bij verscheidene huidaandoeningen nog steeds als natuurlijke remedie wordt ingezet door mensen in Zuid-Amerika. Zij hebben de superfruit decennialang doelgericht gebruikt en het is een SOS-middel dat tot hun medicijnkasje behoord. De olie bijzonder geschikt voor de algehele natuurlijke en biologische verzorging van huid en haar.


We kunnen aannemen dat de Annona Muricata terecht en met eer tot de groep superfood of superfruit kan worden gerekend. L’ANNON™ gebruikt de oliën en extracten van de zuurzak als hoofdingrediënt in haar producten. Wij geloven als geen ander in de holistische werking van de zuurzak en onze New Age Skin Care producten met Annona Muricata.
Bron: RVO, sciencedirect.com
Comentarios


bottom of page