top of page

Marineer jezelf met dit heerlijk goedje

Bijgewerkt op: 30 apr. 2023Waarom? Wij leggen het uit.

Ons lichaam produceert van nature olie. Naarmate we ouder worden, neemt deze olieproductie, naast de aanmaak van collageen ook aanzienlijk af. Daardoor kan de gezichtshuid droger aanvoelen en uitzien. Het verliezen van deze essentiële hydratatie en elasticiteit van de huid kan een gevolg hebben zoals fijne lijntjes, rimpels en zelfs een gevoeligheid.


Het gebruik van een gezichtsolie kan helpen om de natuurlijke balans en hydratatie van de huid stabiel te houden en tegelijkertijd om de huid te beschermen tegen vrije radicalen aangezien vele oliën rijk zijn aan antioxidanten.

Soms rust er een taboe op het gebruik van natuurlijke oliën. Vooral bij mensen die last hebben van acne een vette- huid of t-zone. Maar toch is het een feit dat gezichtsoliën geschikt zijn voor de meeste huidtypen. Er is voor elke huidtype wel een goede olie te vinden.


Wijde poriën kan een teken van droge huid zijn

Bij een acnegevoelig huidtype kunnen verschillende factoren meespelen zoals de hormonale huishouden, eetgewoontes of een te droge huid (te kort aan olie). Dat laatste wordt vaak veroorzaakt omdat je de primaire klachten wilt behandelen. De droge huid is dan dusdanig gestrest waardoor de talgklieren (die bedoeld zijn om de huid bescherming te bieden) extra worden ingezet waardoor gauw een te vettige glans zichtbaar wordt en de poriën verwijderd worden (grote poriën). Je huid schreeuwt dan om de juiste verzorging!


De-stress je huid

Gebruik je een gezichtsolie die speciaal is ontwikkeld om goed opgenomen te worden met de antibacteriële en kalmerende eigenschappen, dan kan je al heel ver komen om je huid de nodige voeding en de-stress te geven. Al gauw zal je overtuigd raken dat een goede (serum) olie een must-have is bij je dagelijkse gezichtsroutine.


Ayurveda

In de Ayurveda wordt olie als een holistisch heilzaam product geschouwd en het wordt ingezet om van ongemakken en stress af te komen. Of het nu als lichaamsolie of voor aromatherapie wordt gebruikt, het wondergoedje zorgt altijd voor de-stress.


Conserveer je huid

De olie aan zich staat bekend om zijn langer termijn anti aging effect. Het houdt de huid dusdanig vitaal, elastisch en geconserveerd dat je op langer termijn de effecten moet kunnen zien. Op korte termijn kan je een opmerkelijke gloed, hydratatie en een egale huidteint verwachten. Als je een serum olie gebruikt die ook nog verrijkt is met natuurlijke werkzame stoffen dan sla je twee vliegen in één klap!


Voor de handigheid hieronder een korte opsomming van enkele effectieve oliën


Hoe kies je de juiste gezichtsolie?

Zoek naar oliën met een “lichte” structuur zoals: argan, squalane en jojoba-oliën. Deze lichtere oliën dringen snel in de huid binnen zonder de poriën te verstoppen. Het is natuurlijk belangrijk om je huidtype goed te kennen voordat je van plan bent een gezichtsolie te kopen. Omdat olie snel beschadigt geraakt door blootstelling aan licht en warmte, is het gebruikelijk een flesje te kopen dat een donkere kleur heeft. Ook bekijk je best eerst de ingrediënten die in de olie zitten, want als water het eerste ingrediënt is, kan je die olie best niet nemen.

Hoe en wanneer breng je een gezichtsolie aan?

Een gezichtsolie is de eerste stap van elke schoonheidsroutine. Afhankelijk van je huidtype wordt echter aangeraden om ’s morgens en’ s avonds (voor een drogere huid) of alleen ’s avonds (voor een combinatie tot een vette huid) te dragen.


Welke gezichtsoliën voor een vette en/of acnegevoelige huid?

Voor een vette huid is de jojoba-olie de beste soort. Het is een ongelooflijk lichte olie die de hydrolipidenlaag van de huid versterkt en de productie van talg regelt. Wat ervoor zorgt dat je huid telkens minder vet wordt.

Voor een acnegevoelige huid, is granaatappelolie de juiste keuze. Hij is van nature antibacterieel en ontstekingsremmend, maar hij is ook erg licht en laat geen vette glans achter.

Rozebottelolie hydrateert de huid diep zonder de poriën te verstoppen. De vetzuren verminderen acne, littekens en roodheid.

Hazelnootolie is ook een bondgenoot voor de vette en acnegevoelige huid, dankzij haar kalmerende, helende en voedende eigenschappen. Het reguleert het teveel aan talg en helpt zo ook tegen zwarte vlekken.


Welke gezichtsoliën voor een droge huid?

Marula-olie is ideaal voor het verminderen van roodheid en geeft de droge, geïrriteerde huid weer meer vocht. Deze olie bevat ook omega 6 en 9 en helpt om de huid te verjongen en te laten stralen terwijl het essentiële antioxidanten biedt. Deze olie is ook geschikt voor een gecombineerde huid.


Zachte amandelolie is zeer vocht inbrengend, eenvoudig en zacht genoeg voor mensen met eczeem of gewoon met een zeer droge huid. Het is ook erg rijk aan vitamine A dat fijne lijntjes verzacht.


Welke gezichtsoliën voor een rijpere huid?

Voor een anti aging effect werkt arganolie doeltreffend. Het is verzachtend, dringt snel in en is zeer rijk aan vitamine E, een antioxidant dat huidbeschadiging, bruine vlekken en fijne lijntjes helpt voorkomen.


Borageolie is ook zeer effectief tegen het bestrijden van tekenen van veroudering, vooral vanwege het ontbreken van gamma-linolzuur. Deze olie bevat veel verschillende ingrediënten, zoals vetzuren, die weer meer elasticiteit aan de rijpe huid geven.


Geweldig? Of toch net niet?

Hoe geweldig wij bij L’ANNON™ de Olie op zich vinden en aanprijzen – geven wij de voorkeur aan bij de ontwikkeling van onze producten - om samen met een professioneel lab te brainstormen over de samenstelling van een effectief serum olie. Vanuit onze ervaring beseffen wij dat pure oliën met hoge antioxidanten heel goed zijn maar eenmaal verrijkt met natuurlijke werkzame actieven, de echte magie op de huid ontstaat. Bij een serum olie wordt namelijk bewust nagedacht en onderzoek gedaan over de samenstelling en het doel van de werking op verschillende huidtypen. En met dat doel voor ogen is

Amber Drops Hydra Lock ontstaan. Een huidvriendelijk - effectieve serum olie speciaal voor een mooie huid.


Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief voor nog meer leesplezier en bestel

Amber Drops Hydra Lock nu op www.l-annon.com
Comments