top of page

Keurmerken en Natuurlijk of Synthetisch

Bijgewerkt op: 30 mrt.


Wij bewaken onze 'keurmerken'

Is een keurmerk echt noodzakelijk voor een onderneming om de kwaliteit of integriteit te tonen? Neen, maar we vinden het wel interessant om aan dit onderwerp meer aandacht te besteden.

Keurmerken voor natuurlijke cosmetica kunnen consumenten namelijk helpen bij het maken van bewuste keuzes en producenten aansporen om duurzamere en natuurlijkere producten te ontwikkelen. Hier zijn enkele voordelen en nadelen van keurmerken voor natuurlijke cosmetica:


Voordelen:

1.     Transparantie en Betrouwbaarheid: Een keurmerk voor natuurlijke cosmetica kan consumenten verzekeren dat het product aan bepaalde normen voldoet. Het geeft een gevoel van transparantie en betrouwbaarheid.

2.     Milieuvriendelijkheid: Veel keurmerken voor natuurlijke cosmetica leggen nadruk op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Producten met deze keurmerken worden vaak geproduceerd met respect voor het milieu.

3.     Dierenwelzijn: Sommige keurmerken garanderen dat producten niet op dieren zijn getest. Voor consumenten die waarde hechten aan dierenwelzijn kan dit een belangrijk aspect zijn.

4.     Gezondheid: Natuurlijke cosmetica-keurmerken kunnen consumenten geruststellen dat de producten geen schadelijke chemicaliën bevatten, wat gunstig kan zijn voor de gezondheid van de gebruiker.


Nadelen:

Verscheidenheid in Keurmerken: Er is een grote verscheidenheid aan keurmerken, en soms kan dit verwarrend zijn voor consumenten. Niet alle keurmerken hebben dezelfde normen, waardoor het moeilijk kan zijn om ze te vergelijken. Het verkrijgen en handhaven van een keurmerk kan duur zijn voor producenten. Deze kosten kunnen worden doorberekend aan consumenten, waardoor de prijs van natuurlijke cosmetica hoger kan zijn.

 

Grenzen aan Innovatie: Strikte normen voor natuurlijke cosmetica kunnen de mogelijkheden voor innovatie beperken. Sommige ingrediënten die veilig zijn, maar niet als "natuurlijk" worden beschouwd, kunnen worden uitgesloten.

 

Subjectiviteit van "Natuurlijk": Het begrip "natuurlijk" kan subjectief zijn en verschillende interpretaties hebben. Sommige keurmerken kunnen strikte criteria hanteren, terwijl andere meer ruimte laten voor interpretatie.

 

Het is belangrijk voor consumenten om zich bewust te zijn van de specifieke criteria en normen achter een bepaald keurmerk en om te beoordelen of deze overeenkomen met hun eigen waarden en verwachtingen.


Bepaal ook zelf

Het belangrijkste is om voor jezelf de waarde van een merk te bepalen door je in te lezen en vragen te stellen. Tegenwoordig is transparantie heel belangrijk voor brandbuilding en wordt er ook heel veel verteld en gedeeld op de websites van merken. Dus schat de waarde van een merk in op basis van de missie en visie, doe research, stel vragen en laat je keuze niet perse afhangen van een keurmerk. Want soms is het simpel, een keurmerk kost veel geld en is wellicht voor een bedrijf in een bepaald stadium niet haalbaar om aan te schaffen of te verkrijgen.Natuurlijk of Synthetisch


Nature meets science

Een synthetisch verzorgingsproduct is een product dat is samengesteld uit kunstmatig geproduceerde ingrediënten, in plaats van natuurlijke ingrediënten. Deze producten worden vaak gebruikt voor persoonlijke verzorging, zoals haarverzorging, huidverzorging en lichaamsverzorging. Voorbeelden van synthetische verzorgingsproducten zijn

conserveringsmiddelen, siliconen en synthetische

geurstoffen.


Voordelen van synthetische verzorgingsproducten:

  1. Langere houdbaarheid: Synthetische producten bevatten vaak conserveermiddelen die de houdbaarheid van het product verlengen.

  2. Snelle resultaten: De ingrediënten in synthetische producten zijn vaak ontwikkeld om snel resultaat te behalen.

  3. Breed scala aan producten: Synthetische verzorgingsproducten zijn vaak gemakkelijk verkrijgbaar en er is een groot aanbod aan producten voor verschillende huidtypes en -problemen.

  4. Betaalbaarder vaak is het produceren van producten met synthetische ingrediënten goedkoper. Vooral als het om bulkaanschaf gaat.

Natuurlijke cosmetica wordt over het algemeen beschouwd als beter voor de huid en de algehele gezondheid omdat het geen synthetische ingrediënten of chemicaliën bevat die schadelijk kunnen zijn. Natuurlijke cosmetica bevatten doorgaans organische en plantaardige ingrediënten die de huid voeden en hydrateren. Echter, het is belangrijk om op te merken dat niet alle natuurlijke cosmetica automatisch beter zijn. Het is nog steeds belangrijk om de ingrediëntenlijst te controleren en te weten waar de producten vandaan komen. Het is altijd aan te raden om te kiezen voor biologische, duurzame en ethisch verantwoorde merken als je op zoek bent naar natuurlijke cosmetica.

 

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor natuurlijke cosmetica. Enkele belangrijke redenen zijn:

 

1. Gezondheid: Natuurlijke cosmetica bevatten geen schadelijke chemicaliën en synthetische ingrediënten die de huid kunnen irriteren of allergische reacties kunnen veroorzaken. Door te kiezen voor natuurlijke cosmetica verminder je het risico op huidproblemen en bescherm je je huid tegen schadelijke stoffen.

 

2. Milieuvriendelijk: Natuurlijke cosmetica worden gemaakt van duurzame en biologische ingrediënten die goed zijn voor het milieu. Door te kiezen voor natuurlijke cosmetica draag je bij aan een betere bescherming van de planeet en verminder je de belasting van chemische stoffen op het milieu.

 

3. Dierenwelzijn: Veel natuurlijke cosmetica merken zijn dierproefvrij en maken geen gebruik van dierlijke ingrediënten. Door te kiezen voor natuurlijke cosmetica steun je bedrijven die zich inzetten voor dierenwelzijn en het verminderen van dierenleed.


4. Effectiviteit: Natuurlijke cosmetica bevatten vaak krachtige en effectieve ingrediënten die de huid voeden, hydrateren en beschermen. Deze ingrediënten kunnen een positief effect hebben op de gezondheid en uitstraling van de huid zonder schadelijke bijwerkingen.


Bij L'ANNON™ zijn wij Pro Nature Meets Science omdat actieven van natuurlijk oorsprong (vaak in labs gecreëerd en verfijnd) ronduit effectief te noemen zijn en heel fijn om mee te werken in uiteraard natuurlijke producten.


Al met al zijn er nog steeds genoeg redenen om te kiezen voor natuurlijke cosmetica. Het is belangrijk om bewust te zijn van wat je op je huid aanbrengt en te kiezen voor producten die goed zijn voor zowel je huid als het milieu.


Ook interessant L'ANNON™ #BLOG "Een bewuste keuze of eentje die bij jou past?"
 

Comments