top of page

Huidverzorging voor de jonge huid

Bijgewerkt op: 30 mrt.


Huidverzorging voor jongeren
Waakzaam voor trends

Het is tegenwoordig makkelijker dan ooit om mee te gaan met de laatste huidverzorging trends dankzij social media en influencers. Van populaire ingrediënten zoals vitamine C tot trending behandelingen zoals gezichtsmaskers gemaakt van actieve houtskool, er lijkt altijd wel iets nieuws te proberen. Echter, het klakkeloos volgen van deze trends via o.a. tiktok kan schadelijk zijn voor de huid. Het is belangrijk om bewust te zijn van wat je op je huid aanbrengt en te begrijpen wat de mogelijke gevolgen kunnen zijn van deze trends.



Het gebruik van acids en actieve ingrediënten op de jonge tere huid kan verschillende gevolgen hebben met een kans dat je er niet meer van af komt, waaronder:

1. Irritatie en roodheid: De jonge tere huid kan gevoeliger zijn voor agressieve ingrediënten, waardoor irritatie en roodheid

kunnen optreden na gebruik van zuren en actieve ingrediënten.

2. Uitslag en allergische reacties: Sommige huidtypes kunnen allergisch reageren op bepaalde zuren en actieve ingrediënten, wat kan leiden tot uitslag en jeukende huid.

3. Overgevoeligheid: Door het regelmatig gebruik van zuren en actieven kan de huid overgevoelig worden, waardoor deze sneller reageert op externe invloeden zoals zonlicht en vervuiling.

4. Aantasten van de huidbarrière: Het gebruik van te veel zuren en actieven kan de natuurlijke huidbarrière beschadigen, waardoor de huid vatbaarder wordt voor infecties en allergieën.



Niet altijd veilig
Cocktail van actieven

Cocktails zijn om te drinken, niet om te smeren

Het is daarom belangrijk om voorzichtig te zijn met het gebruik van acids en actieve ingrediënten op de jonge tere huid en altijd te starten met lage concentraties en geleidelijk op te bouwen om irritatie te voorkomen. Het is ook aan te raden om advies in te winnen bij een dermatoloog of huidspecialist voordat je nieuwe producten met zuren en actieven gaat gebruiken.



Waar moet je op letten?

Bij het kiezen van producten die bij jouw huid passen en het vermijden van bijtende stoffen, zijn er een aantal stappen die je kunt volgen:

Identificeer je huidtype: Voordat je producten kiest, is het belangrijk om te weten wat voor huidtype je hebt (bijvoorbeeld vettig, droog, gevoelig, etc.) Dit zal je helpen bij het kiezen van producten die geschikt zijn voor jouw huidtype.

Lees de ingrediëntenlijst: Controleer de ingrediënten van producten op mogelijke bijtende stoffen zoals sulfaten, parabenen, alcohol en synthetische geurstoffen. Probeer producten te vermijden die deze ingrediënten bevatten, vooral als je een gevoelige huid hebt.

Handige apps: INCI App, Think Dirty, Yuka, CleanBeauty,


Het wordt over het algemeen aanbevolen om acids te vermijden met een jonge huid, tenzij ze specifiek worden voorgeschreven door een dermatoloog. Dit komt omdat zuren de huid kunnen irriteren en uitdrogen, wat kan leiden tot overgevoeligheid en schade op de lange termijn. Het is het beste om te beginnen met milde en hydraterende ingrediënten zoals hyaluronzuur, niacinamide en vitamine C (let op het percentage) om de huid te beschermen en te verzorgen. Het is altijd het beste om advies in te winnen bij een specialist voordat u nieuwe producten met zuren gebruikt op een jonge huid.



Zonder beschadigingen van de huidbarriere
Natuurlijke huidverzorging

Ga altijd eerst voor veilige producten

Kies voor milde producten: Kies voor producten die mild zijn en speciaal zijn geformuleerd voor jouw huidtype. Zoek naar producten met natuurlijke ingrediënten en zonder agressieve chemicaliën.

Doe een patchtest: Voordat je een nieuw product op je hele gezicht gebruikt, is het verstandig om een patchtest uit te voeren op een klein stukje huid om te controleren of je geen allergische reactie krijgt.

Vraag om advies: Als je twijfelt welke producten het beste bij jouw huid passen, vraag dan advies aan een dermatoloog of schoonheidsspecialist. Zij kunnen je helpen bij het kiezen van de juiste producten voor jouw huidtype.

Door deze stappen te volgen en bewust te zijn van de ingrediënten in de producten die je gebruikt, kun je producten kiezen die bij jouw huid passen en bijtende stoffen vermijden.




Gebruik altijd een SPF
Zon en huidverzorging

Not done in de zon!

Deze ingrediënten kunnen de huid gevoeliger maken voor zonlicht en het risico op verbranding en andere schade aan de huid verhogen wanneer ze samen met zonblootstelling worden gebruikt. Het is daarom belangrijk om producten die deze ingrediënten bevatten 's avonds te gebruiken en overdag altijd een zonnebrandcrème met een hoge SPF te gebruiken om de huid te beschermen.


Sommige van deze actieve stoffen en zuren zijn onder andere:

- Retinoïden (zoals tretinoïne en adapaleen)

- Glycolzuur

- Salicylzuur

- Vitamine C (ascorbinezuur) wel i.c.m. SPF

- Benzoylperoxide (uitgeschreven bij acne kan irritatie veroorzaken). Onze mening en ervaring is dat deze stof je huid niet goed doet en acne niet voorkomt of behandeld.


De producten van L'ANNON™ zijn geschikt voor iedere huidtypen. Onze Amber Drops serum olie is dermatologisch getest door een panel met eczeem gevoelige huid. Zowel mannen als vrouwen hebben profijt bij het gebruikt van onze natuurlijke schone producten. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en krijg als eerste toegang tot de acties.







Meer weten over L'ANNON™? Check onze website en lees onze blogs.



Comments