top of page

Gezichtsyoga tegen rimpels: werkt het nou echt?

Bijgewerkt op: 30 okt. 2023


Gezichtsyoga, ook wel Yotox genoemd, wordt vaak gezien als de natuurlijke variant van botox.


In de zoektocht naar een jeugdige huid zijn er talloze trends en trucjes opgedoken, maar deze nieuwe trend wint snel aan populariteit: gezichtsyoga. Ja, je leest het goed - yoga voor je gezicht! Deze speelse en innovatieve methode belooft rimpels te verminderen en een stralende huid te bevorderen, allemaal door middel van doelgerichte oefeningen.


Maar werkt het echt? In deze blog gaan we dieper in op gezichtsyoga en ontdekken we of deze nieuwe wellness-hype zijn beloftes waarmaakt.Voor mannen en vrouwen

Hoe helpt gezichtsyoga bij het verminderen van rimpels?

Het idee is dat gezichtsyoga net zoals lichaamsoefeningen de spieren in vorm kunnen houden. Klinkt eigenlijk vrij logisch toch? Hier zijn enkele manieren waarop gezichtsyoga zou kunnen helpen bij het verminderen van rimpels:
Stimulatie van doorbloeding De bewegingen van gezichtsyoga kunnen de doorbloeding bevorderen, waardoor de zuurstoftoevoer naar de spieren en de huid wordt aangevuld. Dit kan resulteren in een heldere teint en een mooie gezonde gloed.

Spierversteviging Door regelmatig de gezichtsspieren te trainen, kunnen ze dus wel sterker en steviger worden. Dit kan rimpels en verzakkingen verminderen.

Ontspanning Gespannen gezichtsspieren kunnen rimpels en fijne lijntjes verergeren. Gezichtsyoga kan helpen om deze spanning te

verminderen, waardoor de huid ontspant en gladder wordt.


Maar werkt gezichtsyoga nou echt?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: er is geen wetenschappelijk bewijs dat gezichtsyoga werkt. Maar niet getreurd, talloze mannen en vrouwen hebben wel degelijk positieve resultaten ervaren met gezichtsyoga.

In je gezicht zitten meer dan 50 verschillende spieren, maar verrassend genoeg worden veel van die spieren niet zo vaak gebruikt, in tegenstelling tot de rest van je lichaam. Deze spieren train je dus met gezichtsyoga. Ons advies, give it a go! Lees snel verder, dan vertellen we je precies hoe je gezichtsyoga zelf thuis kunt proberen.


Hoe vaak moet je gezichtsyoga doen?

Om optimale resultaten te behalen, adviseren we om 3-5 keer per week gedurende 20 minuten gezichtsyoga oefeningen te doen. Zodra je deze oefeningen eenmaal onder de knie hebt, kun je ze gemakkelijk uitvoeren terwijl je naar je favoriete serie kijkt!Jonge uitstraling


Beginners guide: de beste gezichtsyoga oefeningen

Belangrijk! Probeer niet te veel met je gezicht te fronsen of te knijpen tijdens het uitvoeren van deze oefeningen, dit kan juist averechts werken! Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Hier zijn onze top 5 favoriete face yoga oefeningen.


1. The lion face

Voordelen Bij de "Leeuwengezicht" oefening worden voornamelijk de spieren rondom de mond, de kaak en de nek versterkt. Deze oefening richt zich op het activeren en verstevigen van de spieren in het onderste deel van het gezicht, inclusief de kin en de keel.


Procedure

Zittend met een rechte rug, open je je mond wijd en steek je je tong uit, terwijl je je gezicht spieren aanspant. Dit ziet er misschien een beetje gek uit, maar het helpt stress los te laten en bevordert de bloedsomloop in het gezicht. Adem uit en ontspan. Deze oefening is eenvoudig, maar kan effectief zijn bij regelmatige beoefening.


2. The owl

Voordelen

Deze oefening versterkt de spieren rond de ogen en het voorhoofd en helpt bij het verminderen van rimpels in deze gebieden. Het draagt bij aan een jeugdige uitstraling van het gezicht.


Procedure

Om de "uil" oefening uit te voeren, frons je je voorhoofd terwijl je je wenkbrauwen omhoog tilt en je ogen groot opent - zo begrijp je meteen waarom het de "uil" wordt genoemd. Houdt deze gezichtsuitdrukking enkele seconden vast voordat je ontspant. Herhaal een aantal keer.


3. Jivha Bandha (vergrendelde tong houding)

Voordelen Jivha Bandha is een van de beste oefeningen voor het versterken van de onderkaak spieren, het vormgeven van de kaaklijn en het activeren van de wangen en mondhoek spieren, wat bijdraagt aan een algehele stevigere uitstraling van het gezicht.


Ook wel een bekende Hollywood pose op de rode loper. De strakke kaaklijn en verdwenen dubbele kin komt door deze effectieve truc.


Procedure

Ga in de lotushouding zitten. Als de lotushouding niet lekker zit door stijve heupen of kniepijn, is een gekruiste zithouding prima. Laat je handen lekker op je schoot rusten. Plaats het puntje van je tong tegen de bovenwand van je mond alsof je probeert het in je mond te slikken. Houd je tong zo, en open langzaam en volledig je mond tot je een rek in je keel en nek voelt. Herhaal dit een paar keer. Adem normaal door je neus.


4. De lach oefening:

Voordelen De "lach-oefening" richt zich voornamelijk op het activeren en ontspannen van de mondhoek spieren, wangspieren en in zekere mate ook de oogspieren. Dit bevordert een positieve uitstraling en helpt bij het verminderen van spanning in het gezicht.


Procedure Glimlach breed met je mond gesloten en houd deze positie even vast. Herhaal dit meerdere keren voor een opbeurend effect.


5. De wanglift oefening:

Voordelen

De wanglift oefening is ideaal voor het liften en verstevigen van de wangen en het gebied rond de mond. Het helpt ook bij het verminderen van een droevige uitstraling.


Procedure Open je mond wijd terwijl je je tanden op elkaar houdt. Til je wangen op en houd dit enkele seconden vast voordat je ontspant. Herhaal dit een aantal keer.Oogleden-, wenkbrauwenlift


Wenkbrauwen, oogleden


Lachplooien, neusliftNeus en lachplooienKaaklijn


Strakke kaaklijn, gezichtsyoga, facelift
Strakke kaaklijk

Conclusie

Dus, is gezichtsyoga de moeite waard? Hoewel er geen garanties zijn voor het verminderen van rimpels, kan regelmatige beoefening van gezichtsyoga zeker bijdragen aan een strakkere huid en een ontspannen uitstraling. Als je op zoek bent naar een natuurlijke en leuke manier om voor je huid te zorgen, kan gezichtsyoga een geweldige toevoeging zijn aan je schoonheidsroutine. Waarom zou je het niet eens proberen? Net zoals traditionele yoga, kan gezichtsyoga uiterst rustgevend, therapeutisch en kalmerend zijn. Door stress te verminderen, kunnen de oefeningen voor gezichtsyoga prachtige resultaten opleveren voor zowel je fysieke als mentale welzijn. Onthoud wel dat consistentie de sleutel is tot succes. Veel plezier en laat je innerlijke yogi stralen!


O, en wil je je huid een extra boost geven? Onze Amber Drops zijn precies wat je nodig hebt om je huid haar natuurlijke glow terug te geven en fijne lijntjes te verminderen. Zorg goed voor jezelf, namaste.
Bestel de ideale serum olie voor je gezichtsyoga routine

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting


Comments