top of page

ANNONA MURICATA - Bewezen geneeskrachtig

Bijgewerkt op: 21 mei 2023

Annona Muricata (Graviola) wordt in Zuid-Amerika al honderden jaren vereerd, en niet alleen vanwege de heerlijke smaak. Nee, deze vrucht is veel meer dan een lekkere snack. Graviola bevat namelijk fytonutriënten die ziekteverwekkende cellen kunnen helpen bestrijden. Het gebruik van deze stoffen draagt onder meer bij tot de preventie van kanker, de verbetering van de gezondheid van de ogen, diabetes en de behandeling van verschillende infecties.


Maar dat niet alleen. Graviola olie doet wonderen voor de huid, zelfs de meest gevoelige! Want een droge huid versla je met een goede gezichtsolie - en een vette huid (veroorzaakt door tekort aan de essentiële omega vetzuren )trouwens ook.DON’T JUST TAKE OUR WORD FOR IT


Onderzoeken naar Graviola hebben verbluffend positieve resultaten. In 2001 publiceerde de Taiwanese Kaohsiung Medical University een onderzoek van de vrucht. In de studie werden 12 stoffen geïsoleerd uit de zaden van Graviola. Niet één, maar al deze stoffen bleken kwaadaardige cellen te remmen of zelfs vernietigen!


Uit dit onderzoek is gebleken dat het meest waardevolle aspect van Graviola de selectiviteit van de werkzame stoffen is. Oftewel, de gezonde cellen bleven volledig intact. Dit in tegenstelling tot een behandeling met chemotherapie! Sommige mensen beweren dat de geur van de vrucht zelfs ruikt naar de medicatie van chemotherapie.


Uit weer een ander onderzoek van het AgrEvo Research Center in North Carolina is gebleken dat het Graviola blad darmkankercellen een stuk sneller dood dan chemptherapie en adriamycine. Ook uit dit onderzoek blijkt dat in tegenstelling tot zojuist genoemde methoden, graviola onderscheid kan maken tussen gezonde en ongezonde cellen, waardoor er geen negatieve bijwerkingen zijn voor het lichaam.


TOO BLESSED TO BE STRESSED Traditioneel gebruik graviola


In Suriname wordt niet alleen de vrucht gebruikt, maar ook het blad om zijn geneeskrachtige werking. De bladeren van Graviola (zuurzak) worden gebruikt tegen depressie en ontstekingen. Deze bladeren hebben een kalmerende, slaapverwekkende, en krampwerende werking. Om depressie, slapeloosheid en nervositeit tegen te gaan wordt een kussen gevuld met zuurzakblad. In een mengsel met andere planten in koud water wordt zuurzak gebruikt tegen hoofdpijn, koorts en hartproblemen. Ook kan er een heerlijke thee worden gemaakt van zuurzakbladeren dat werkt bloeddrukverlagend en draagt bij de regulering van de bloedsuikerspiegel. De anti-depressieve werking van zuurzakblad is in enkele wetenschappelijke onderzoeken bevestigd. Er zitten namelijk een aantal antidepressie alkaloïden in. Maar wat kan deze wonderbaarlijke vrucht betekenen voor onze skincare routine?


10 VOORDELEN VAN GRAVIOLA VOOR DE HUID

De verbazingwekkende effecten van de graviola olie op de huid


Dat Graviola fantastische voordelen heeft voor de gezondheid is inmiddels wel duidelijk. Maar ook voor de huid is de vrucht een een waar wondermiddel. Graviola bevat voedingsstoffen met een helende werking om ontstekingen te helpen bestrijden, huidaandoeningen zoals acne en eczeem te genezen, rimpels en fijne lijntjes te verminderen en droge huid en jeuk te verlichten. Oftewel, graviola olie is je nieuwe beste vriend. We hebben de fijnste voordelen voor je op een rijtje gezet.


1. Helpt ontstekingen te verminderen

Ontsteking is een van de negatieve gevolgen van oxidatieve stress. De graviola vrucht bestrijdt vrije radicalen die deze stress veroorzaken. De antioxidanten in de vrucht zorgen ervoor dat er geen huidcellen beschadigd raken door deze oxidatieve stress. Daarom is graviola effectief in het helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam en huid.


2. Helpt bij een droge huid

Een droge huid kan effectief worden behandeld met de hydraterende eigenschappen van graviola. De saponinen en antioxidanten geven de huid hun natuurlijke glow terug. Graviola olie geeft je huid een boost die je laat stralen, bye droge huid.


3. Kan verlichting bieden bij een geïrriteerde huid

Als je wel eens last hebt van eczeem weet je het maar al te goed: het is geen pretje. De antivirale en ontstekingsremmende eigenschappen van Graviola helpen huidinfecties zoals eczeem te kalmeren en de herstellende vermogen van de huid te ondersteunen. Graviola brengt verlichting, het hele jaar door.


4. Bevordert een gezonde huid

De glans van je huid is afhankelijk van verschillende antioxidanten en mineralen. Deze super fruit is rijk aan meerdere antioxidanten en mineralen. Heel erg gunstig en bevorderlijke bij het tegengaan van fijne lijntjes, droge doffe huid, lichte vlekken. Graviola beschermt de huid en bevordert een gezonde, stralende huid.


5. Voorkomt rimpels en fijne lijntjes

Het opnemen van Graviola in jouw dagelijkse huidverzorgingsroutine kan rimpels, fijne lijntjes en andere tekenen van veroudering helpen voorkomen. Graviola heeft een hoge concentratie antioxidanten die helpen de vrije radicalen te vernietigen die deze tekenen van veroudering veroorzaken.


6. Helpt de huid te genezen en te regenereren

Vanwege zijn antibacteriële eigenschappen kan Graviola bijzonder effectief zijn voor acne-neigende huidtypen. De helende eigenschappen van de bladeren, zaden en het extract van de vrucht maken het een effectief middel om de huid te kalmeren en roodheid te verminderen. Het helpt bij de genezing en vernieuwing van de huidcellen.


7. Verlicht jeuk

Graviola is uitstekend voor de behandeling van een jeukende huid vanwege de antivirale en ontstekingsremmende werking. Door regelmatig Graviola op de huid te gebruiken, wordt de jeuk verlicht en een gezonde huid bevorderd. Want wij weten uit ervaring dat (bijna) niks vervelender is dan een jeukende droge huid. Oog geschikt bij muggensteken.


8. Herstelt de huid

Naast het aanvullen van vocht helpt Graviola olie de huid opnieuw op te bouwen en te herstellen. Het regenereert de huidcellen en werkt ook ontspannend en anti-oxidatief op de huid.


9. Beschermt tegen milieuschade

Vitamine C, is overvloedig aanwezig bij Graviola. Dit is een antioxidant die de immuunfunctie versterkt. Het bevordert ook de afbraak van vrije radicalen. Dit betekent dat het de huid en cellen beschermt tegen oxidatieve milieuschade. Graviola zorgt dus niet alleen voor een flawless huid, maar beschermt je huid ook nog tegen schadelijke invloeden van buitenaf.


Onze Amber Drops olie is een echte multitasker die alles aanpakt, van rimpels tot pigmentvlekken. Met als ster-ingrediënt uiteraard Graviola. De olie biedt alles wat je nodig hebt om de helende en verjongende voordelen van dit wonderbaarlijke fruitextract te ervaren. Geloof ons: binnen de kortste keren zie je al resultaat.


Heb jij de reviews over Amber Drops al gelezen? Check de website en de socials 💚


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 10% kortingComments